Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hættasopplevelser

Jakt-fiske og samiske opplevelse

Vi tilbyr ekte og naturbaserte opplevelser tilpasset den enkeltes ønsker og ferdigheter.

Aktiviteter, lokal kultur og tradisjonell mat er hoved innholdet. Vi har fokus på selve opplevelsen.

Hos oss får dere oppleve:

  • Tilrettelagt rype jakt og fisketur
  • Samiske opplevelsesturer
  • Vinter og sommer aktiviteter for bedrifter og grupper
  • Opplevelsesturer og arrangement, knyttet til bedriftsmarkedet
  • Egne opplegg for familiegruppe

Snøscooter-safari og lassokasting

Bli med på scootertur, opplev vår vakre, råe natur og lær å kaste lasso. Turen starter fra Thon hotel hvor gjestene får utdelt vinterklær. Vi kjører to personer per snøscooter og turen tar oss til en lavvu hvor gjestene blir tatt i mot med joik, tradisjonell samisk mat og drikke, og hvor de kan få lære mer om samene og vår kultur. Det blir også spennende å se hvem som vinner premien i lassokastingskonkurransen.

Tilgjengelig periode/åpningstider: Januar – 4. mai

Snøscooter-safari og isfiske

Isfiske er en av bygdas favoritt aktiviteter vinterstid. Det er spennende og samtidig avslappende å ligge på et reinskinn på isen i den blå timen, mens du kikker ned i fiskehullet og venter på å få øye på storfisken. Turen starter fra Thon hotel hvor gjestene får utdelt vinterklær. Vi kjører 2 personer per snøskuter og turen går til et av de mange gode isfiskevannene vi har i Kautokeino. I lavvuen varmer vi oss rundt bålet mens gjestene blir servert kaffe og kake. Det er også mulighet å forhåndsbestille samisk mat.

Tilgjengelig periode/åpningstider: Januar – 4. mai

Utflukt til reinflokk med snøskuter

Kautokeino er Norges største reindriftskommune hvor tradisjonene fortsatt holdes i hevd. Bli med på en tur til reinflokken og opplev en reindriftssames hverdag på fjellet. På denne turen får du også mulighet til å ta fine nærbilder av reinen. Underveis vil vi også stoppe innom en lavvu, hvor vi kan hente varme fra bålet, drikke kaffe og nyte en god porsjon med tradisjonell samisk festmat “Biđus”. Vi kjører to personer per snøscooter og turen starter fra Thon hotel hvor gjestene får utdelt varmt yttertøy.

Tilgjengelig periode/åpningstider: Januar – 4. mai

Utflukt til Suohpatjavri

Turen går til Suohpatjávri og vår storlavvu hvor gjestene får en innføring i lavvuens skikk og bruk. Det blir konkurranse i lassokasting med premie til vinner. Gjestene blir servert samisk mat og drikke, får oppleve joik og får lærer mer om samene og vår kultur. Turen starter fra Thon hotel og vi kjører med buss til Suohapatjávri.

Tilgjengelig periode/åpningstider: Hele året

ATV-safari

Turen starter fra Kautokeino sentrum. Kjører til lavvo hvor dere blir servert samisk mat og fortalt historier om samene/samisk kultur og underholdning av joik.

Aktivitet: Lassokastning med premie til vinner og prøve fiske lykken  

Tilgjengelig periode/åpningstider: sommer/høst

Isfiske/innlandsfiske:

Vi tilbyr ørretfiske, røyefiske, gjeddefiske og elvebåt safari. I tillegg tilbyr vi transport i Kautokeino og skreddersyr din tur der natur opplevelsen står i fokus.

For deg som er interessert i brunørret eller røye kan vi tilby fiskecamper ved idylliske van fra Kautokeino og inn på vidda.

Fiskecampen: er en komfortabel tradisjonell gamme med ovn, brensel, lys, feltsenger, bord, stoler, reinskinn, kasseroller, gass og kjele mm.

Tilgjengelig periode/åpningstider: Hele året

Rypejakt

Vi tilbyr gunstige jakt tur for jaktlag eller grupper. Vi lager opplegg over flere dager som inkluderer naturopplevelse og overnatting i tradisjonell lavvo, gamme eller i hytte med eller uten bevertning.

Vår spesialitet er jaktcamp.

Dere inntar en komfortabel tradisjonell gamme med ovn, brensel, lys, feltsenger, bord, stoler, reinskinn, kasseroller, gass og kjele mm. Vi skaffer gjerne jaktkort og kart over området.Vi kjenner vidda og plasserer jaktcampen strategisk med tanke på vilt og jakttrykk.

Vi har laget egne beskrivelser på forslag til rypejakt eller pakkeløsninger, men kan samtidig avtale andre opplegg.

Priser varierer avhengig av tidspunkt i forhold til jaktstart, om dere skal hentes fra Alta flyplass, samt lengden på turen.

Ta kontakt og be om tilbud.

Hytte:

Det er mulighet å leie hytte under rypejakt. 

Be om tilbud.

Lavvo:

Det er mulighet å bo i Lavvo underrypejakta. Pakkeløsningen er en helt enkelt standard. 

Be om tilbud.

Jakt terrenget

Gamme

Gamme

Lavvo

Jakt terreng

Frakt av tur utstyr inn til jakt terrenget

Vi er opptatt å gi kundene våre god service og kvalitet.

0